piektdiena, 2012. gada 24. februāris

Vācieši «kož pirkstos» par to, ka nav laicīgi atvēruši darba tirgu austrumeiropiešiem





Neraugoties uz darba tirgus atvēršanu šā gada maijā, Vācija joprojām nepiesaista pietiekami daudz imigrantu. Tas novedis pie kritikas par 2004.gadā zaudēto iespēju, ko izmantoja citas Eiropas valstis, atverot savas robežas austrumu kaimiņiem, vēsta thelocal.de.

Sākotnējās bažas bija par maz atalgotiem strādniekiem, kas pārpludinās darba tirgu, tāpēc Vācija 2004.gadā saglabāja ierobežojumus, novirzot austrumeiropiešu straumi uz citām valstīm.

Šā gada maijā šie ierobežojumi tika atcelti, un dati liecina, ka iespēja piesaistīt entuziasma pilnus jaunus darbiniekus varētu būt zaudēta, raksta Vācijas medijs. Lai gan maijā no tādām valstīm kā Polija, Lietuva un Slovēnija ieradušies 10 324 imigranti, pieaugums neesot tik liels, cik gaidīts.

Pat pirms imigrācijas ierobežojumu atcelšanas katru mēnesi uz Vāciju pārcēlās no 4500 līdz 6500 austrumeiropiešiem. Turklāt pēc sākotnējā pieauguma imigrantu skaits atkal samazinās. Jūnijā Vācijā no Austrumeiropas ieradušies vien 7342 cilvēki. 

Tagad eksperti norāda, ka bailes no imigrantiem novedušas pie iespējas zaudēšanas, jo vērtīgi, kvalificēti darbinieki devušies citviet.

Tehniķi un inženieri ir apgājuši mūsu valsti, sacījis Herberts Brūkers, migrācijas eksperts no Nodarbinātības pētījumu institūta Nirnbergā.

« Vācija nav tik pievilcīga kvalificētiem darba ņēmējiem no ārvalstīm , kā , piemēram, Lielbritānija vai Īrija, » teicis eksperts, piebilstot, ka Vācija šogad varētu kļūt par mājvietu vien 60 - 70 tūkstošiem papildu darbinieku no Austrumeiropas. Taču gaidīti tiek simtiem tūkstoši.

Source: http://www.db.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru