trešdiena, 2011. gada 23. novembris

71% iedzīvotāju joprojām uzskata, ka valsts attīstās nepareizā virzienā - DELFI





Iedzīvotāji retāk nekā mēnesi iepriekš atzinuši, ka Latvijas ekonomiskais stāvoklis patlaban ir slikts - ja aprīlī šādu viedokli pauda 83%, tad maijā - 79% aptaujāto iedzīvotāju. Vienlaikus maijā ekonomisko stāvokli kā viduvēju vērtēja 18% iedzīvotāju, kas ir vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Kopumā 46% Latvijas iedzīvotāju maijā atzina, ka viņu ģimenes stāvoklis ir slikts, un tas ir par četriem procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar mēnesi iepriekš. Vienlaikus, prognozējot ģimenes materiālā stāvokļa izmaiņas ilgtermiņā, nedaudz turpina palielināties to iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka viņu un ģimenes locekļu labklājība tuvākā gada laikā nemainīsies - kopumā maijā šādu viedokli pauda 44% aptaujāto. Savukārt pat trim procentu punktiem mēneša laikā samazinājies to respondentu īpatsvars, kuri uzskata, ka viņu ģimenes materiālā situācija pēc gada būs sliktāka nekā tagad - maijā tādu atbildi sniedza 24% aptaujāto.

Vērtējot iespējas Latvijā atrast labu darbu, aptaujātie maijā nedaudz biežāk nekā aprīlī atzīmējuši, ka tās ir sliktas, - ja aprīlī šādu viedokli pauda 80%, tad maijā - 82% aptaujāto. Vienlaikus par vienu procentpunktu samazinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuri domā, ka izredzes atrast darbu ir labas, secināts pētījumā.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem joprojām ļoti zems ir sabiedrības vērtējums valdības darbam, tomēr, salīdzinot ar aprīli, iedzīvotāju vērtējumi maijā bija nedaudz uzlabojušies, - ja aprīlī ar valdības darbu pilnībā vai daļēji neapmierināti bija 85% aptaujāto, tad maijā šis rādītājs bija 83%. Autori gan norāda, ka pētījums veikts jau pirms Valsts prezidenta Valda Zatlera vēsturiskā paziņojuma par Saeimas atlaišanas rosināšanu.

"DnB NORD Latvijas barometrs" tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Source: http://www.delfi.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru